The Lawrence Institution

‘Het Lawrence’, zoals buren het liefkozend noemen, is een gesloten instelling, speciaal voor probleem- en mentaal achtergestelde jongeren.
 
IndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Aqueous howl

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Iyzebel

avatar

Aantal berichten : 97
Registratiedatum : 27-08-12
Leeftijd : 22

Character sheet
Leeftijd: 19
Probleem: Iyzebel wordt gezien als onhandelbaar en onvoorspelbaar - met gevaar voor anderen.
Waarschuwingen:
0/5  (0/5)

BerichtOnderwerp: Aqueous howl   zo sep 02, 2012 1:14 am

Het water voelde prettig aan haar onderbenen - aangezien ze die zojuist in het koude water had laten zakken - en haar benen zwaaiden licht door het water, dat bij elke beweging rimpels tegen het wateroppervlak maakte. Het voelde prettig, een fijne kou, die ze voor geen enkel gevoel wilde inruilen. Het water gaf haar geborgenheid die bij heen van haar emoties thuishoorde en met een gelukkige glimlach om haar lippen liet ze zich achterover in het gras vallen. Het paste haar, op dezelfde manier dat het totaal niet in haar plaatjes thuishoorde. Het was een ‘zoek-de-verschillen’-plaatje, met wie ze nu was en de persoon die er voor had gezorgd dat ze op deze verrotte plek was, enkel de vijver en de muziek kamer maakte het leven dragelijk. Zelfs haar kamer kalmeerde niet, hoe rustig en dromerig zijn inrichting ook was. Ze was mismaakt, al net zo verrot als haar omgeving - al besefte ze dat ze dit alles moest delen met elke andere patiënt. Ze was niet alleen, tenminste niet als men het oppervlakkig bekeek, want uiteindelijk leek geen van de problemen op elkaar. Elk probleem, met elk anders van aard, kwam in het grote en indrukwekkende gebouw samen, waar ze elkaar slechts meer verpestten. Het feit dat het instituut in niets daadwerkelijk gespecialiseerd was, was de vloek die op het gebouw en zijn bewoners lag. Ze verpestten elkaar, elke dag een beetje meer - hoezeer ze elkaar ook probeerden te vermeiden. Haar vingers krulden zich voorzichtig om de hoek van de envelop die ze in haar handen had, terwijl de gedachten tranen in haar ogen bracht. ‘Verdomme,’ fluisterde ze, terwijl ze zich weer overeind drukte en de brief openscheurde - alsof dat het niet allemaal nog erger zou maken.

_________________
[Je moet geregistreerd en ingelogd zijn om deze afbeelding te kunnen zien.]
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Noah

avatar

Aantal berichten : 131
Registratiedatum : 01-09-12

Character sheet
Leeftijd: 16
Probleem: Slapeloosheid
Waarschuwingen:
0/5  (0/5)

BerichtOnderwerp: Re: Aqueous howl   zo sep 02, 2012 1:26 am

Noah was eveneens een patiënt. Alleen was hij een patiënt zonder een ernstig probleem en was hij hier gewoon heen gestuurd, omdat wist hij veel. Zijn insomnia was een enorm probleem, zo bleek. Eigenlijk viel het best mee. Hij dwaalde gewoon nogal vaak ’s nachts door de gangen. Eigenlijk had hij nooit begrepen sinds wanneer dat grond was voor een inschrijving in het Lawrence. Maar dit was Lawrence – ze namen iedereen op, blijkbaar. Nu was er niets mis met Noahs slaappatroon. Om de reden dat het niet nacht was en Noah geen vampier was. Hij sliep niet en dat hoorde ook niet zo. Mooi toch? Noahs patroon was nog niet helemaal verrot.
Nu was Noah goed bezig met zich afvragen wat voor vreemd terrein het Lawrence wel niet had. Waarom hadden ze dit stuk grond in godsnaam? Noah begreep echt niets van het Lawrence. Hij begreep eveneens niets van meneer Lawrence. Maar goed – dat laatste was zijn probleem niet. Lawrence mocht zo vreemd zijn als die dat zelf wilde, Noah sprak er nooit mee. Zijn verjaardagspartijtje vond Noah alleen nogal vreemd. Met een “onaangename” afloop voor Noah. Hij betwijfelde of meneer dat door had gehad. Die vent had zo stil gestaan dat het hem niet zou verbazen, mocht hij een pop zijn. Maar goed. Hij was hier. Toevallig. De architect was krankzinnig geweest. Meneer Lawrence was een idioot. Dat laatste wist hij niet eens. Noah had gewoon een zondebok nodig voor het feit dat hij in een gekkenhuis zat, terwijl hij enkel problemen had met zijn slaap.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Iyzebel

avatar

Aantal berichten : 97
Registratiedatum : 27-08-12
Leeftijd : 22

Character sheet
Leeftijd: 19
Probleem: Iyzebel wordt gezien als onhandelbaar en onvoorspelbaar - met gevaar voor anderen.
Waarschuwingen:
0/5  (0/5)

BerichtOnderwerp: Re: Aqueous howl   zo sep 02, 2012 1:55 am

Ondanks haar tranen - die haar zich aardig vertroebelden, wist ze de envelop in een rechte lijn te scheuren, zonder dat snippers over de grond sneeuwden of ze de brief finaal vernielde. Haar moeder bleek de gewoonte te hebben de brieven op tegengestelde manier in een envelop te laten zakken, waardoor ze bij de eerste paar brieven steeds de brief door midden had gescheurd, zich er niet van bewust dat dit de daadwerkelijke brief was en in niets bij de rest van het papieren omhulsel hoorde. Ze had het uiteindelijk in haar dagboek moeten opschrijven en op de boekenkast waren ook verscheidene memo’s geplakt om dit feit. Haar nagels wrikten sinds die tijd langs het hoekje, waarna ze de lijn in keurige perfectie volgden tot de laatste hoek. Daarmee had ze de envelop geopend, zonder de brief te beschadigen - die ze inmiddels uit de envelop had gehaald en had opengeslagen. Met haar vrije hand boende ze langs haar ogen, om zo de tranen enigszins te drogen en tussen de nog bestaande druppels de zinnen te lezen. Het was in het gebruikelijke, kriebelige handschrift, al merkte ze op dat ergens halverwege de brief een alinea in grote, grove blokletters was geschreven. Kort schoot haar blik naar het stuk, waarna ze haar hoofd schudde en eerst het stuk van haar moeder las tot ze bij het desbetreffende stuk aankwam. Het stuk was in zekere zin ontroerend en opnieuw voelde ze de tranen in haar ogen prikken, terwijl ze de blokletters enkele keren overlas. ‘Hallo grote zus. Ik mis je wanneer kom je weer thuis?’ Het was hem dan ook, nog altijd niet verteld.

_________________
[Je moet geregistreerd en ingelogd zijn om deze afbeelding te kunnen zien.]
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Noah

avatar

Aantal berichten : 131
Registratiedatum : 01-09-12

Character sheet
Leeftijd: 16
Probleem: Slapeloosheid
Waarschuwingen:
0/5  (0/5)

BerichtOnderwerp: Re: Aqueous howl   zo sep 02, 2012 3:42 am

Vlak voordat Noah naar buiten ging, had een moederlijke medewerker gezegd dat het frisjes buiten was. Dat was het niet. Het was een dag met een gemiddelde temperatuur. Dat noemde Noah niet frisjes. Noah wist niet hoe hij deze temperatuur noemde, maar alvast niet frisjes. Hij had het niet koud in zijn T-shirt. Eigenlijk was het jeans-met-T-shirtweer. Hoewel dat behoorlijk dom uitgedrukt was. Terrasjesweer kon je ook zeggen. Maar Noah was niet dol op terrassen, laat staan met een hoop kennissen zichzelf in het zak laten zetten vanwege de gezelligheid en niet eens een leuke conversatie hebben. Ja, vergeet het.
Er was hier ergens een meer in de buurt. De kliniek was hier ook ergens in de buurt. Noah begreep niet echt waarom hij hier was. Ja, officieel slaapproblemen. Maar daarvoor ging je toch niet in een kliniek? Noah wist best dat het Lawrence niet echt een gekkenhuis was, maar daar leek het wel op. Er waren er een hoop die met recht “gestoord” konden worden genoemd. Dat besef was vreemd. Zijn “huisgenoten” waren gestoord, krankzinnig. En meestal wist Noah het niet eens. Sommigen gedroegen zich gewoon heel erg normaal, alsof er niets aan de hand was. Maar er was altijd iets aan de hand. Anders zaten ze hier niet.
Noah hoorde hier niet. Hij had enkel wat slapeloosheid. Dat was niet ernstig. Absoluut niet. Die pillen slikken was misschien niet zo’n goed idee geweest. Ze hadden gedacht dat er ook wat psychisch met hem aan de hand was. Noah vond dat het duidelijk was gebleken dat hij geen zelfdoding had geprobeerd. Maar ze mochten denken wat ze wilden. Noah was gewoon een klein beetje wanhopig geworden. Hij had willen slapen, kreeg weinig slaap. Op den duur teerde hij op vier uurtjes slaap. Soms was dat gewoon niet genoeg. Maar betekende dat dat hij het nog een keer zou proberen? Nee. Er was niets met Noah aan de hand. Dit was een belachelijke voorzorgsmaatregel. Echt.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Aqueous howl   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Aqueous howl
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
The Lawrence Institution :: The Lawrence Institute :: Institute Garden-
Ga naar: