The Lawrence Institution

‘Het Lawrence’, zoals buren het liefkozend noemen, is een gesloten instelling, speciaal voor probleem- en mentaal achtergestelde jongeren.
 
IndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Hang another rope

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Sareth

avatar

Aantal berichten : 121
Registratiedatum : 05-09-12

Character sheet
Leeftijd: 20
Probleem: Drank- drugs- en seksverslaafd.
Waarschuwingen:
0/5  (0/5)

BerichtOnderwerp: Hang another rope   di sep 25, 2012 8:55 am

De tuin was in een donkere gedaante gehuld. Dit wilde zeggen dat het nacht was. De lantarens die verspreid over het terrein stonden reikten misschien in een luttele twee meter omtrek, de rest van de tuin bleef onbekend in het donker. De lucht was niet helder. Sterren waren niet eens te zien. Alleen het licht dat door de maan weerkaatst werd kon zich met moeite een weg door de dikke mistlaag boren. En ergens onder die mistlaag, in het maanlicht zat Sareth. Ze zat niet op een bankje maar gewoon midden in het grasveld, op haar knieën. In haar handen rustte een touw. Het touw was lang en stevig en Sareth was er zeerzeker van dat hij de klus zou klaren. Juist, Sareth had er geen zin meer in. Verblind door tranen probeerde ze een knoop in het touw te leggen. Ze had research gedaan naar het knopen van een strop en nu, op het punt dat ze steevast achter haar zelfmoord stond lukte het niet. Deze reden alleen al maakte haar aan het huilen. Ze kon verdomme niet eens een propere zelfmoord plegen. 
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Dane

avatar

Aantal berichten : 68
Registratiedatum : 10-09-12

Character sheet
Leeftijd: 20
Probleem: Geen probleem - Dane werkt hier.
Waarschuwingen:
0/5  (0/5)

BerichtOnderwerp: Re: Hang another rope   di sep 25, 2012 9:17 am

Dane moest eens naar huis. Eigenlijk was dit niet eens overwerken meer. Dit was gewoon half op je werk wonen. Maar hé, hij was niet intern en sliep nog altijd thuis. In feite was Dane heel goed bezig met naar zijn fiets gaan, die hij op een redelijk onvindbare plek had geplaatst. Waar had hij dat ding ook alweer gezet? In ieder geval niet waar ‘ie normaal stond. Daar was ‘m niet. Dane had die plek al goed genoeg geïnspecteerd. Waar zat dat ding?
Als het niet al te duidelijk was, was Dane niet de helderste meer. Niet dat Dane ooit een helder licht was, maar dit keer gleed het gewoon aan hem voorbij dat hij die fiets vlak naast de voordeur van het Lawrence had geplaatst en hij nu onzinnig deed. Maar hé, hé, vergeetachtigheid kon iedereen overkomen. Maar goed. Dane had wat gedronken. Dacht je nu echt dat hij voor de lol in de keuken bleef hangen? Nah, daar was wat te vieren geweest. De kok vierde zijn verjaardag. Drie keer raden wat diegene had meegenomen! Maar hé, Dane was dan wel niet helemaal nuchter meer, zo dronken was hij nu ook weer niet. Meneer was gewoon wat vrolijker en impulsiever dan hij normaal zou zijn. Maar goed – Dane zat niet te wankelen op z’n benen, maak je maar geen zorgen. Hij zou nog prima kunnen fietsen. Als hij zijn fiets vond. Wat niet het geval was. Nee, hij vond iemand. Iemand die hij kende. Nu kende Dane een hoop mensen. De kok was één van zijn beste vrienden op dit moment, maar het punt was dat hij niet één van zijn collega’s zag. Nee, hij zag een patiënt. Nu ja, wat daarvoor door moest gaan dan. Hij had haar pas doorgehad, toen hij redelijk dichtbij was. Hé, het was donker. Hij had een reden tot onoplettendheid. Maar goed, hij kende Sareth. Sareth met iets wat hij identificeerde als een touw. Wacht even, sinds wanneer hield Sareth van wurgseks?
‘Wat,’ vroeg Dane, ‘ben je daarmee van plan?’
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Sareth

avatar

Aantal berichten : 121
Registratiedatum : 05-09-12

Character sheet
Leeftijd: 20
Probleem: Drank- drugs- en seksverslaafd.
Waarschuwingen:
0/5  (0/5)

BerichtOnderwerp: Re: Hang another rope   di sep 25, 2012 9:31 am

Sareth haar hele hoofd was nu gefocusd op het knopen van dat touw. Waarom. Lukte. Het. Verdomme. Niet? Sareth wilde dit zo snel mogelijk gedaan hebben. Ze was bang dat ze zich anders zou bedenken. En van dat bedenken zou ze zeker spijt krijgen, geen twijfel mogelijk. Dit was gewoon de perfecte avond. Een perfectere avond was er niet. Ook Sareth was op de hoogte van de verjaring van de man die elke dag haar voedsel sponderde. Ze wist dat een groot deel van het personeel daar zou zijn en met een beetje geluk ook het personeel dat buiten moest rondpatroullieren om mensen als Sareth tegen te kunnen houden. Ze was zo verdiept in de knoop dat ze de jongen pas opmerkte toen hij tegen haar sprak. Hé, deze stem kende ze. Al wist ze wie er voor haar stond, ze nam de moeite niet om op te kijken. De vraag zelf toonde haar al wat voor een enorme mislukking ze was. Als ze de knoop gewoon goed maakte, had hij geen reden om die vraag te stellen. Sowieso was het vreselijk die vraag uit zijn mond te horen. Het betekende namelijk dat ze zou moeten antwoorden en God wist of ze daar nu wel toe in staat was. Ze slikte. 'Ehm..' Zo moeilijk was dat toch niet? Ze wist heel goed wat ze er mee ging doen. Met dat touw ging ze een einde aan haar leven maken. Ze zou niemand meer lastigvallen, ze zou Dane een leven gunnen zonder ongemakkelijke ontmoetingen rondom Sareth en zonder Sareth die steeds terug bleef komen om hem te vertellen hoe veel ze wel niet van hem hield. Ze zou Jenico met rust laten, hem lekker laten flikflooien met Myan. Ze zou zelfs Darren een plezier gunnen door haar leven te ontnemen. 'Deze ga ik zo ophangen.' 
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Dane

avatar

Aantal berichten : 68
Registratiedatum : 10-09-12

Character sheet
Leeftijd: 20
Probleem: Geen probleem - Dane werkt hier.
Waarschuwingen:
0/5  (0/5)

BerichtOnderwerp: Re: Hang another rope   wo sep 26, 2012 8:31 am

Kijk, als Sareth wilde stropen, moest ze dat ergens doen waar er dieren waren. Bovendien had Dane het idee dat je voor stropen wel ietsje meer nodig had dan een touw. Een geweer bijvoorbeeld. Met een geweer gingen dieren heel gemakkelijk dood. Mensen eveneens. Nu had Sareth geen geweer, maar een touw. Nu had Dane niet het idee dat Sareth geïnteresseerd was in de kunst van stropen. Zelfs Dane was nuchter genoeg dat je een touw niet ophing voor de decoratie. Een touw was niet bepaald erg schoon meubilair. Om eerlijk te zijn. Dan bleef er natuurlijk nog een optie over. De optie der zelfdoding.
Wacht even, Sareth en zelfdoding? Huh. Sorry, hoor, dit moest hij even verwerken. Om eerlijk gezegd had hij amper kunnen bevatten dat Sareth blijkbaar labiel genoeg was om hier terecht te komen. Nu wilde ze zich het leven nog eens ontnemen ook. Sorry, hoor, maar dat was niet Sarethachtig. Misschien dat Sareth een geheime agenda had gehad waarin ze emotionele bekentenissen deed, maar Dane kon het zich even niet voorstellen, hoor. Het punt was dat hij het zich niet hoefde voor te stellen, gezien Sareth hier vlak voor hem zat met een touw. Een touw dat ze niet geknoopt kreeg. Dane ging niet helpen. Zo nuchter was hij nu ook weer wel.
Oh. Oké. Niet met Sareth erin. ‘Waarom?’ Hij besloot dat dat woord op twee manieren geïnterpreteerd kon worden. Iedereen blij.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Sareth

avatar

Aantal berichten : 121
Registratiedatum : 05-09-12

Character sheet
Leeftijd: 20
Probleem: Drank- drugs- en seksverslaafd.
Waarschuwingen:
0/5  (0/5)

BerichtOnderwerp: Re: Hang another rope   do sep 27, 2012 10:24 am

Sareth zag geen twee manieren om de vraag te interprenteren. Ze zag er een. De botte manier. De manier waarin hij alleen haar motieven wilde horen en haar vervolgens met rust zou laten. Sareth zou hem dat laatste plezier wel gunnen. Een antwoord was ze de persoon van wie ze eigenlijk hield wel schuldig, toch? Zelfs al had ze besloten de jongen te antwoorden, het antwoord zelf bleef nog even uit. Hallo, wat zeg je op zo'n moment? Ja, het was mede Dane zijn schuld dat ze haar leven ging beëindigen maar dat was iets wat je gewoonweg niet zei. Stel je voor dat iemand zelfmoord pleegt en bij het lichaam vind je een briefje met in haastig geschreven letters de bekentenis dat het "Jouw schuld" was. Nee, dat zou niet bepaald prettig zijn. Sareth legde een laatste knoop in het touw. De knoop zag er wederom niet uit. Om een beeld te scheppen : Men neme de lus, vastgemaakt met drie aparte, simpele knopen. Het moest het maar doen, Sareth haar skills om een knoop heel strak aan te trekken werden hier nu op de proef gesteld. "Oh Sareth, kon je toch nog iets." zou vast een fijne laatste gedachte zijn. Ze stond op om Dane aan te kijken en hem eindelijk het antwoord te geven waar hij op wachtte. 'Tja, omdat mijn bestaan helemaal niet zo prettig blijkt te zijn als dat het op het eerste gezicht was.' Ze perste een droevige glimlach rond haar lippen. 
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Dane

avatar

Aantal berichten : 68
Registratiedatum : 10-09-12

Character sheet
Leeftijd: 20
Probleem: Geen probleem - Dane werkt hier.
Waarschuwingen:
0/5  (0/5)

BerichtOnderwerp: Re: Hang another rope   vr sep 28, 2012 9:25 am

Wel, er waren welzeker twee manieren. Je kon voor de huh-waarvoor-heb-jij-een-strop-nodig-waarom gaan. Je kon eveneens voor de waarom-wil-je-dat-precies-doen-waarom gaan. In feite kon hij beide vragen achter elkaar vragen? ”Waarom?” “Waarom?” Heel origineel eigenlijk. Maar goed, dit typ ik voornamelijk voor de hoeveelheid woorden ik bekom. Maar goed, dat interesseert jou niet.
Het speet Dane zeer, hoor. Het speet hem dat hij het had uitgemaakt, toen hij erachter kwam dat ze nota bene met vijf jongens had gevreeën en te laf was geweest om het uit te maken. Als ze een relatie wilde, ging ze niet met anderen vrijen. Anders moest je toch geen relatie aangaan? Nee, Dane vond nog altijd dat zijn besluit gerechtvaardigd kon worden. Maar goed,als het zijn schuld was, oké dan.
Op het eerste gezicht? Laten we Danes karakter even dumpen, laat ik persoonlijk even spreken. Dat bestaan van Sareth was hoogstwaarschijnlijk jaren blijven steken. Ja, op het eerste gezicht vond ze het niet leuk? Helaas, helaas. Ik moet me minder gaan bemoeien met fictieve gebeurtenissen. Maar goed, maakt niet uit. Terug naar Dane. Dane was een stuk interessanter. En op dit moment probeerde Dane uit te vogelen waarom het nu blijkbaar zo verschrikkelijk was en daarvoor niet. Dane, idioot, je werd niet op één, twee, drie labiel. Ooit van de druppel die de emmer deed overlopen gehoord? Ja, dat had hij. Toevallig wel. Oké, ik voer een gesprek tussen een imaginaire creatie en mezelf. Tussen jou en mij, Dane is heus wel meer dan een imaginaire creatie. Maar goed, maakt niet uit.
Waarom, waarom in godsnaam, kreeg Dane het voor elkaar om haar in deze toestand aan te treffen in aangeschoten toestand en niet in volstrekt nuchtere toestand? Hal-lo, een suïcidale ex was goed bezig met de voorbereidingen van haar zelfdoding. Dan deed je toch wat? Maar wat?
Dane was niet goed in subtiel zijn. Misschien zou hij het moeten leren, subtiliteit. Zo heel subtiel een hint geven dat ze het niet moest doen. Nee, natuurlijk niet, onze goede vriend vond dat Sareth dat niet moest doen en natuurlijk liet onze goede vriend dat niet heel erg subtiel merken. Sareth had geweten waar ze aan begon indertijd. Of niet. Dat kon ook. Maakte niet uit. Sareth Vroeger maakte niet uit. Op dit moment ging het er meer om om niet alleen Sareth Vroeger te hebben. Oh, man, vind je nu dat het bespottelijk is, wat ik nu typ? Helaas, helaas, ik ben niet van plan het te veranderen. Want het is zo. Dane vond niet dat Sareth haar eigen leven moest beëindigen. Dat deed de natuur rap genoeg. Maar de natuur was trager dan de menselijke geest. En oh, man, Sareth zou het niet doen. Daar zorgde hij wel voor. Kijk, Dane was dan wel niet helemaal nuchter meer – hij was nuchter genoeg om te bedenken dat Sareth dit meende. En sowieso, zelfs als ze het niet meende, kon hij het nog altijd op de aangeschoten toestand wijten. Win-winsituatie. Het punt was dat ze het hoogstwaarschijnlijk meende.
‘Wat is er dan zo mis dat je dood wil?’ informeerde Dane, ‘ik wil niet dat je doodgaat.’
Oh, man, de volgende keer dat Dane beweerde dat Sareth hem niets kon schelen – sla hem. Zeg hem dat het van zijn maakster is. Hij verdient het. Zo schaamteloos liegen. En oh, oh, zo schaamteloos zulke dingen zeggen. Dane was er niet goed in een leugen vol te houden.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Sareth

avatar

Aantal berichten : 121
Registratiedatum : 05-09-12

Character sheet
Leeftijd: 20
Probleem: Drank- drugs- en seksverslaafd.
Waarschuwingen:
0/5  (0/5)

BerichtOnderwerp: Re: Hang another rope   zo okt 14, 2012 5:19 am

Sareth werd redelijk verrast door dit nieuws. Niet op een bijzonder positieve manier, maar nog altijd verrast. Grotendeels baalde ze dat Dane hier was komen opduiken. Alleen deze paar woorden hadden haar al aan het denken gezet en Sareth was als de dood dat, wanneer Dane niet snel weg zou gaan, hij haar nog eens zou kunnen ompraten ook. Sareth wist dan ook niet precies hoe ze moest reageren op deze bekentenis. Ze keek Dane en tijdje aan voor ze iets zei, en wat ze zei mocht waarschijnlijk niet tellen als 'iets zeggen'. Ze ademde diep in via haar neus. 'Oh?' vroeg ze hem. Sareth haar hersenen waren al weer bezig met de laatste keren dat ze Dane had gezien. Zorgvuldig werden al haar slechte herinneringen gefilterd. Sareth sloot haar ogen en slikte. Ze mocht zichzelf niet ompraten. Ze moest blijven bij haar punt, verder gaan met waar ze mee bezig was. Ze hoefde nog maar een handeling te verrichten om iedereen tevreden te stellen. Ze hoefde alleen nog maar naar die desbetreffende boom te lopen en dat touw er aan te binden. Sareth opende haar ogen om Dane twijfelend aan te kijken. 'Waarom niet?' vroeg ze hem. Er schemerde hoop door in haar stem, die snakte naar affectie vanuit Dane zijn richting. Sareth voelde het, maar deed haar best de hoop alsnog te verbloemen.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Dane

avatar

Aantal berichten : 68
Registratiedatum : 10-09-12

Character sheet
Leeftijd: 20
Probleem: Geen probleem - Dane werkt hier.
Waarschuwingen:
0/5  (0/5)

BerichtOnderwerp: Re: Hang another rope   zo okt 14, 2012 6:27 am

Waarom niet? Waarom niet? Hoefde ze daar nog over na te denken? Leek hem vrij duidelijk, eigenlijk. Kijk, ten eerste hadden we het feit dat je over het algemeen mensen niet zomaar dood wilde zonder goede reden. Het was haast beleefdheid eigenlijk. Ten tweede had je ook nog het feit dat Dane heel toevallig van onze beste Sareth hield, of dat nu goed of slecht was. Op dit moment kwam het goed uit dat hij van haar hield – als je van iemand hield, was het behoorlijk achterlijk om diegene niet te proberen om te praten. Goed, was Dane dus mee bezig. Zo ongeveer. Wel, hij probeerde het. Niet geschoten is altijd mis. Maar deze keer zou het raak moeten zijn. Zorgde hij wel voor. Hij kreeg dat schot wel juist. Goed, dat klonk in feite echt verkeerd als je probeerde te voorkomen dat Sareth niet klaar was om onder de groene zoden gestopt te worden. Ah, metaforen waren er toch altijd op uit om dingen verkeerd te doen klinken. Wat een stouterds waren ze. Maar goed, maakte niet uit.
Wat wel uitmaakte, was het feit dat Sareth er niet al te enthousiast over was, over zijn bemoeienis. Get over it, Sareth kwam hier levend vandaan. Maar eh, waarom hij dat wilde? Sprak voor zich, dacht hij zo. ‘Omdat ik van je hou.’ Zo, zo, dat was er ook alweer uit. Geen fantastische context, maar hé, het ging om het feit dat het gezegd werd. Na de relatie. In niet al te nuchtere toestand. Op een moment waarop ze zichzelf wilde ophangen. Jup, fantastisch context.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Sareth

avatar

Aantal berichten : 121
Registratiedatum : 05-09-12

Character sheet
Leeftijd: 20
Probleem: Drank- drugs- en seksverslaafd.
Waarschuwingen:
0/5  (0/5)

BerichtOnderwerp: Re: Hang another rope   zo okt 14, 2012 8:36 am

Wat? Wat deed hij nou? Waar was Dane in vredesnaam mee bezig? De waarom-vraag was nu beantwoord maar niet op de manier waar Sareth op gehoopt had. Of ja, het was wél wat ze gewild had maar toch ook weer niet. God, daar begonnen de twijfels al. Was ze blij met zijn bekentenis? Was de gelukkig dat deze woorden nu eindelijk werden gesproken? Ja en nee. Ja, omdat ze al langere tijd naar de woorden had gesnakt en ze nu eindelijk waren gesproken. Nee, omdat de woorden veel te laat waren en nu erg ongelegen kwamen. Sari wilde verdomme niet twijfelen. Ze wilde dit gedaan hebben en wel nu. En dat ging niet, wanneer je ex je over tijds vertelde dat hij van je hield. Die woorden zetten je wel aan het denken. Ze deden Sareth twijfelen en Sareth baalde er ontzettend van. Wat moest ze nu doen? Moest ze Dane afsnauwen en zeggen dat hij op moest rotten of moest ze zich in zijn armen werpen en dramatisch krijsen dat ze ook van hem hield? Beiden vond Sareth geen optie, aangezien ze Dane dichtbij zich wilde en hem tegelijkertijd ook weg wilde hebben. Verdomme, Dane, waarom deed je dit nou? Sareth sloeg haar blik neer en beet hard op haar onderlip. De tranen waren haar ergens tussen de gedachtes door opnieuw in de ogen gesprongen en liepen nu wederom vrij over haar wangen naar beneden. 'Waarom zeg je dat nu?' was haar, ietswat vertwijfelde en verbaasde vraag.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Dane

avatar

Aantal berichten : 68
Registratiedatum : 10-09-12

Character sheet
Leeftijd: 20
Probleem: Geen probleem - Dane werkt hier.
Waarschuwingen:
0/5  (0/5)

BerichtOnderwerp: Re: Hang another rope   ma okt 15, 2012 7:19 am

Waarom hij dat nu zei? Allemachtig, wat een vraagstukken voor Dane toch. Wist hij toch veel waarom hij het niet eerder had gezegd? Wat maakte het ook uit? Dane was een flapuit als hij wat op had – dan begon hij toevallig te zeggen tegen zijn ex dat hij van haar hield. Toevallig was het ook nog eens zo en wilde hij haar niet zo suïcidaal. Shit happens, Sareth. Wen er maar aan.
Oh, ze mocht best krijsen dat ze van hem hield. Vond hij best. Wat hij niet zo best vond, was dat Sareth zichzelf dus echt wilde ophangen en hem als obstakel zag. Ja, helaas, man. Dan was hij maar een obstakel. Wel een obstakel waar ze niet over ging gaan. Sareth ging niet dood, zorgde hij wel voor. Dat ze hem geloofde. Dat ze nadacht. Dane wilde haar niet dood en hij weigerde hier vandaan te gaan, vooraleer Sareth nog met zulke gedachten was. Als dat de hele nacht vergde, dan moest dat maar. Nachtje doordoen toch? Moest lukken. Kijk, dit begon behoorlijk toegewijd te klinken eigenlijk. Beter laat dan nooit?
Waarom nu? Goede vraag. Het liefdesverklaringproces werd een klein beetje tegengehouden als Dane erachter kwam dat hij er niet op kon rekenen dat hij Sareths enige bedpartner was. Eh, sorry, hoor, maar als je daarachter kwam, had je over het algemeen weinig zin om iemand met veel enthousiasme te bespringen en te zeggen dat je van diegene hield. Eigenlijk was Dane een idioot. Maar hé, dat wisten we al. ‘Waarom zou ik het niet nu zeggen?’ Goed geprobeerd, Dane.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Hang another rope   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Hang another rope
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
The Lawrence Institution :: The Lawrence Institute :: Institute Garden-
Ga naar: