The Lawrence Institution

‘Het Lawrence’, zoals buren het liefkozend noemen, is een gesloten instelling, speciaal voor probleem- en mentaal achtergestelde jongeren.
 
IndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 De slaapkamer van Sally

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Sally

avatar

Aantal berichten : 83
Registratiedatum : 06-09-12

Character sheet
Leeftijd: 17
Probleem: Meerdere malen verkracht en angst voor aanrakingen.
Waarschuwingen:
0/5  (0/5)

BerichtOnderwerp: De slaapkamer van Sally   wo sep 12, 2012 7:26 am

De ruimte is knus en door middel van lichte kleuren lijkt deze kamer toch nog vrij groot. Onder het raam staat een bureau, waar direct het hoofdeinde van haar bed aan staat. Het voeteneinde van haar bed staat tegen de muur. Ze heeft een kledingkast en een ladekast, die ze beiden in gebroken wit heeft geverfd. Haar muren zijn wit, met grote, rode rozen erop geschilderd, die dezelfde kleur als haar haar hebben. Ze wilde haar kamer zo gezellig en knus mogelijk, omdat het haar eigen, veilige plekje is. Op haar vloer heeft ze een zeer wit laminaat, maar naast haar bed licht een kleedje van schapenwol. Sally heeft namelijk een hekel om 's morgens uit bed te stappen en dan met haar voeten op koud laminaat te komen. Op het ladekastje staat vrij weinig, eigenlijk. Een vaas met neprozen, een leeg lijstje en er liggen wat sieraden, hoewel ze deze amper om doet.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Thane

avatar

Aantal berichten : 65
Registratiedatum : 06-09-12
Leeftijd : 22

Character sheet
Leeftijd: 20
Probleem: Thane weigert elk mogelijk contact met mensen - al is hier vaak moeilijk aan te ontkomen. Hij is antisociaal en vijandig tegenover anderen - en kan hierbij enigszins gewelddadig uit de hoek komen.
Waarschuwingen:
0/5  (0/5)

BerichtOnderwerp: Re: De slaapkamer van Sally   zo sep 30, 2012 7:43 am

Hij was een trap opgegaan en vervolgens weer een afgedaald, was langs deuren en nog meer deuren geweest, waarna hij opnieuw een weg naar boven had gevonden en tussen gangen en paden was gezigzagd. Hij had werkelijk geen idee waar hij naartoe ging, maar toen hij eenmaal voor een deur stilstond wist hij dat het zijn eindbestemming was. Zijn blik gleed naar de jongedame aan zijn zijde, de hand die zich met de zijne had verstrengeld en hem gedwee had gevold, geluidloos en gehoorzaam. De deur waar hij voor tot stilstand was gekomen was wit van kleur, verschilde niet van de deuren die aan weerszijden lagen, behalve op het kleine gouden naambordje dat er bij haar intrede waarschijnlijk op was gespijkerd. Het zilver, vuile zilver stak af tegen het goud dat het bordje had en hij stoorde zich aan het feit dat het zilver de balans van het verder volmaakte bordje verstoorde. Het had de perfectie met een hamerslag doen verpesten en kort had hij de neiging het bordje van de deur te rukken; hij zou ertoe instaat zijn, maar hij deed het niet. Hij wilde het niet vergeten, de plaats van het bordje en nog belangrijker de naam die het in krullerige letters bezette. Haar naam, Sally prijkte glorieus in zwart op het goud en opnieuw keek hij met een schuin oog naar haar opzij, vragend of hij mocht binnengaan. Het was immers haar kamer, ze had het totale zeggenschap over de ruimte, haar enige veilige haven in de verder verrotte omgeving.

_________________
Save me from my memories, Sally.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Sally

avatar

Aantal berichten : 83
Registratiedatum : 06-09-12

Character sheet
Leeftijd: 17
Probleem: Meerdere malen verkracht en angst voor aanrakingen.
Waarschuwingen:
0/5  (0/5)

BerichtOnderwerp: Re: De slaapkamer van Sally   zo sep 30, 2012 7:57 am

Ze had hem gevolgd, zonder vragen, gewillig, zich afvragend waar hij haar heen zou leiden. Ze glimlachte toen ze voor haar deur bleven staan, waar nu geen jongens voor stonden, zoals er eerder deze dag wel gestaan hadden. Die jongens waren de reden geweest dat ze naar die kamer was gegaan, waar ze Thane had ontmoet, waar hetgeen tussen hen was ontstaan.
Ze glimlachte nogmaals toen hoe met een schuin oog naar haar keek, om toestemming vroeg en ze ging op haar tenen staan, om haar lippen kort tegen zijn wang aan te drukken. Ze legde haar hand op de deurklink en duwde de deur toen open, om voor hem naar binnen te gaan. Ze trok hem mee en sloot achter hem de deur weer, om vervolgens tegen de deur te blijven staan, onzeker haast. Hij was de eerste die haar kamer zag, die hem betrad en het voelde alsof ze zichzelf nu volledig bloot gaf. Niets was er nu nog dat ze voor hem achter hield. Hij had alles van haar gezien nu, hoewel ze tegelijk besefte dat dit niet volledig waar was. Haar lichaam was op een bepaalde manier nog steeds van haarzelf, puur omdat ze het niet aan zou kunnen om deze te geven. Nog niet, tenminste.
Ze liet haar blik even door de ruimte gaan, de ruimte die licht was ingericht en weinig bezittingen kende. Ze had immers weinig wat ze echt haar bezit kon noemen. Op het bureau zag ze enkel een schetsblok, twee potloden en een gum wat ze tot haar bezit kon rekenen. Op de ladekast lagen de paar sieraden en stond het lege fotolijstje, met ernaast de vaas en de neprozen. Alleen dat, en natuurlijk haar kleding, kon ze tot haar eigen bezit rekenen, maar verder hield het op. Ze beet een beetje twijfelend op haar lip. 'Het is niet bepaald gezellig hier,' sprak ze, verontschuldigend voor de vrij lege kamer, hoe licht en knus hij ook ingericht was, 'ik heb gewoonweg weinig bezittingen, dus er was weinig wat ik hier kon plaatsen, toen ik hier kwam.'
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Thane

avatar

Aantal berichten : 65
Registratiedatum : 06-09-12
Leeftijd : 22

Character sheet
Leeftijd: 20
Probleem: Thane weigert elk mogelijk contact met mensen - al is hier vaak moeilijk aan te ontkomen. Hij is antisociaal en vijandig tegenover anderen - en kan hierbij enigszins gewelddadig uit de hoek komen.
Waarschuwingen:
0/5  (0/5)

BerichtOnderwerp: Re: De slaapkamer van Sally   za okt 06, 2012 1:06 am

Haar ogen. Haar blauwe, blauwe ogen fascineerde hem meer dan ze zich waarschijnlijk kon voorstellen en een moment verloor hij zich in het blauw waarin hij wilde leren zwemmen. Haar lippen haalde hem terug naar de realiteit en belandden met een zachte tederheid op zijn wang, voordat ze de deur opende en hem binnen liet in haar domein; de enige laatste, veilige plek die ze overhad en een moment bleef hij twijfelend op de drempel staan. Hij zou alles voor haar wegvagen, alles waar ze zich zo krampachtig aan had vastgehouden om zo maar het kleinste gevoel van veiligheid binnen haar bereik te houden. Ze had overal kunnen zijn, maar alleen hier was ze veilig geweest, waar niemand haar kende en niemand zich met haar bemoeide. Hij was bang alles voor haar te verpesten, alles waar ze zo voor had geleden, zo hard voor had gewerkt en hij keek haar aan, zijn twijfels met zijn ogen uitsprekend; maar ze vertrouwde hem. Ze trok hem de ruimte in nog voor hij haar kon uitleggen wat hij deed, waarom hij als één of andere idioot in de deuropening bleef staan, terwijl hij degene was die hen naar deze plek had geleid - al was het zonder weten waar haar kamer was; het was hem gewoonweg, overkomen.
Ze sloot de deur achter zich en bleef staan, tegen het wit waar ze zo fel tegen afstak. Haar blik dwaalde een moment door de kamer en automatisch volgde hij, om te zien waar hij hen eigenlijk gebracht had. Een lege, weinig gevulde kamer die licht van kleur was en het gevoel van openheid aan zijn zenuwen doorgaf, hoe klein de ruimte in werkelijkheid ook was. Ze had weinig bezittingen, viel direct te zeggen, maar bij haar woorden moest hij lachen. Loze woorden, al eindigde ze - uiteindelijk - met een pijnlijke waarheid. Ze had niets in haar bezit of te weinig om een kamer mee te vullen, er was niets betekenisvol om de leegte mee op te vullen. Met een betrokken gezicht keek hij haar aan, somber door de alleszeggende waarheid en liep naar haar toe, waarna zijn armen haar omsloten - troostend misschien. ‘Het is nog altijd gezelliger dan het in mijn kamer zou zijn. Geloof me, hier is niets mis mee. Ik ben blij om hier te zijn Sally,’ prevelde hij zachtjes tegen haar blanke huid. Hij was, oprecht gelukkig dat ze het hem toeliet; haar enige, eigenste plekje. Zo ruim en afstandelijk, maar er niet minder warm door op zijn huid.

_________________
Save me from my memories, Sally.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Sally

avatar

Aantal berichten : 83
Registratiedatum : 06-09-12

Character sheet
Leeftijd: 17
Probleem: Meerdere malen verkracht en angst voor aanrakingen.
Waarschuwingen:
0/5  (0/5)

BerichtOnderwerp: Re: De slaapkamer van Sally   za okt 06, 2012 1:19 am

Ze sloeg haar armen om zijn middel, toen zijn armen om haar heen kwamen. Ze glimlachte bij zijn woorden en leunde iets naar achteren, drukte kort haar lippen tegen zijn kaak. 'Dat komt omdat er nu net een nieuwe bezitting bij is gekomen,' antwoordde ze zacht. 'En die bezitting maakt deze ruimte zoveel beter,' vervolgde ze, om daarna zacht haar lippen op de zijne te drukken. Natuurlijk was hij niet haar bezitting, niet op de manier waarop haar spullen haar bezitting waren. Maar hij was wel van haar, voor nu tenminste. God mocht weten hoelang hij die rol zou behouden, hoelang ze hem bij zich wist te houden en hoelang ze hem bleef vertrouwen, maar voor nu wilde ze niet over de toekomst nadenken, gewoonweg trachten te genieten van wat er nu tussen hen was. Hij was nog steeds een vrij persoon, kon gaan en staan waar hij wilde en zij zou hem niet tegenhouden als hij weg wilde. Ze had daar het recht niet toe, omdat zij niet voor hem kon bepalen waar hij heen wilde noch kon ze zijn handelingen stoppen of juist dingen van hem verlangen. Het zou niet eerlijk zijn om die dingen aan hem te vragen, terwijl ze wist dat ze een groot deel toch niet terug kon geven. Afgezien van haar liefde voor hem, hoe verborgen hij soms ook leek, kon ze hem weinig bieden. Haar lichaam kon ze niet bieden, niet op die manier en haar manier van doen en laten kon hij niet voor haar bepalen, puur en alleen omdat ze al te veel beschadigd was.
Ze maakte zich uiteindelijk los uit zijn omhelzing en liep naar haar ladekast, om de tweede la van boven open te schuiven en daar een zwart hemdje uit te trekken. Hij had gezegd dat hij haar wilde zien hoe ze was, dan leek het haar eerlijk dat hij haar ook volledig in haar eigen kleren zag, zonder een allesverhullend vest. Ze draaide zich met haar rug naar hem toe, ritste het vest open en hing dat over de bureaustoel, waarna ze de top over haar hoofd trok. Ze stelde zich kwetsbaar op nu, maar hem vertrouwde ze en daarom draaide ze zich om, keek hem aan. 'You're staying here tonight?'
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Thane

avatar

Aantal berichten : 65
Registratiedatum : 06-09-12
Leeftijd : 22

Character sheet
Leeftijd: 20
Probleem: Thane weigert elk mogelijk contact met mensen - al is hier vaak moeilijk aan te ontkomen. Hij is antisociaal en vijandig tegenover anderen - en kan hierbij enigszins gewelddadig uit de hoek komen.
Waarschuwingen:
0/5  (0/5)

BerichtOnderwerp: Re: De slaapkamer van Sally   za okt 13, 2012 9:14 pm

Hij glimlachte al luisterend naar haar woorden, om haar kus te beantwoorden toen ze uiteindelijk eindigde. Haar woorden amuseerde hem, waarschijnlijk omdat ze het woord zo luchtig in de mond nam, terwijl er ergens een angst in haar school voor deze specifieke benaming voor een mens. Zíj was een bezitting geweest, zoals hij nu haar bezitting was, al viel het op die manier niet goed te vergelijken. Beiden bezittingen, maar op twee totaal verschillende manieren. Bij haar was er het besef dat ze hem niet echt kon bezitten, dat hij niet daadwerkelijk van haar was, maar slecht een benaming om hem - en misschien zichzelf - duidelijk te maken dat hij hier hoorde; hij was op zijn plaats. Zij daarentegen was een geheel ander soort bezit geweest, een daadwerkelijk bezit; een gebruiksvoorwerp. Ze had geen betekenis gehad, in ieder geval niet voor degenen die haar eens bezaten. Ze was iets waarmee ze hun frustraties en seksuele verlangens konden uiten, niet meer of minder dan dat. Na gebruik werd ze weggestopt om op een later tijdstip her te gebruiken, wat voor effect dit ook had. Als ze stuk ging - en ze was wel degelijk gebroken - maakte dat niets uit, het hield hen niet tegen. Hij was een ander soort bezitting, het bezit dat ze niet daadwerkelijk kon bezitten - zelfs al zou ze dat willen; ze kon zijn vrijheid niet afnemen en kort drukte hij een kus op de punt van haar neus. ‘Hopelijk zal ik dat ook lang kunnen doen,’ fluisterde hij tegen haar nek, voordat zijn armen weer ontspanden en haar de vrijheid gaven te ontsnappen.
Ze maakte zich voorzichtig los uit zijn omhelzing, waarna ze naar de ladekast liep en een zwart hemdje uit één van de lades toverde. Ze draaide haar rug naar hem toe en ritste het vest, dat ze al die tijd had aangehad open om het over de bureaustoel te hangen. Ze zag er klein, kwetsbaar uit in het korte moment dat ze alleen in haar bh stond. Ze zag er breekbaar uit in de zwarte top die haar bovenlichaam perfect omsloot, ze was smal en tenger; ze was prachtig en een glimlach sierde zijn lippen toen ze zich weer naar hem omdraaide. Met voorzichtige, bijna twijfelachtige passen liep hij haar toe om haar uiteindelijk in zijn armen te nemen. ‘I would love to,’ antwoordde hij haar vraag, of hij deze avond bij haar zou blijven.

_________________
Save me from my memories, Sally.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Sally

avatar

Aantal berichten : 83
Registratiedatum : 06-09-12

Character sheet
Leeftijd: 17
Probleem: Meerdere malen verkracht en angst voor aanrakingen.
Waarschuwingen:
0/5  (0/5)

BerichtOnderwerp: Re: De slaapkamer van Sally   zo okt 14, 2012 5:38 am

Ze hoopte het ook. Ze wilde dat hij lang de bezitting kon blijven, die haar leven licht gaf, betekenis. Die haar betekenis gaf en haar haarzelf maakte. Kort rimpelde de huid rondom haar neus, bij de kus die hij op het puntje hiervan drukte en een zacht, haast giechelend geluid kwam over haar lippen, bij die liefkozende gebaar, voordat ze zich uit zijn omhelzing los maakte.
Ze verlangde naar zijn warmte, op de momenten dat ze deze niet bezat. Ze verlangde naar zijn stem, op de momenten dat ze deze niet hoorde. Ze verlangde naar zijn aanrakingen, op de momenten dat ze deze niet voelde. Ze verlangde naar hem, op de momenten dat hij niet bij haar was. Er was nog zoveel angst in haar, zoveel onvoorspelbaarheid, maar ze kon met zekerheid zeggen dat ze hem vertrouwde. Een glimlach kwam rondom haar lippen toen hij met voorzichtige, bijna twijfelachtige passen weer naar haar toe liep, om haar weer in zijn armen te nemen. 'I'm not afraid of you, Thane, not anymore,' fluisterde ze, duidend op de voorzichtige, haast twijfelachtige manier waarop hij handelde. Hij was een uitzondering. De enige uitzondering. Alleen hij kon bij haar doen wat hij nu deed, haar op deze manieren aanraken, op deze manieren tegen haar spreken. Alleen hij was daar toe in staat.
Voorzichtig pakte ze zijn hand, liet hun vingers verstrengelen en trok zijn arm van achter haar rug weg, zodat ze opnieuw uit zijn omhelzing kon gaan, maar ditmaal trok ze hem mee naar haar nieuwe bestemming. Ze zonk neer op haar bed, trok hem zachtjes mee en nestelde zich weer tegen hem aan, zoals ze eerder had gedaan, in de kamer waar ze opgesloten handden. Hij kende haar verhaal, hoe weinig details ze hem ook had gegeven. Nu wilde ze zijn verhaal weten. Voorzichtig sloeg ze haar ogen naar hem op, terwijl haar vingers licht met de zijne speelden. 'What happened to you?' Het was geen bevel - zoiets zou ze nooit over haar lippen kunnen krijgen. Het was interesse, pure, oprechte interesse om te weten wie hij was, wat hem zo gemaakt had.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Thane

avatar

Aantal berichten : 65
Registratiedatum : 06-09-12
Leeftijd : 22

Character sheet
Leeftijd: 20
Probleem: Thane weigert elk mogelijk contact met mensen - al is hier vaak moeilijk aan te ontkomen. Hij is antisociaal en vijandig tegenover anderen - en kan hierbij enigszins gewelddadig uit de hoek komen.
Waarschuwingen:
0/5  (0/5)

BerichtOnderwerp: Re: De slaapkamer van Sally   ma okt 15, 2012 7:58 pm

Haar woorden lieten hem onwillekeurig glimlachen, terwijl zijn armen zich dichter om haar middel sloten als een tweede reactie hierop. Het was een prettig gevoel, dat ze hem vertrouwde. Hem liefhad, zoals ze waarschijnlijk geen enkele, andere man lief had gehad. Haar angst had haar belemmerd in het ontwikkelen van liefde voor iemand en hij was blij, dat hij tot haar had weten door te dringen, hoewel hij nooit had verwacht dat het zo zou eindigden. Vriendschap, wellicht, maar iets als dit - zo teder en allesomvattend - daar had hij zelfs niet van kunnen dromen. Ook, omdat hij liever geen relaties aanging, maar sowieso door de angst die ze had gehad. De gehoorzaamheid tegenover hem, had hem nooit doen geloven dat hij haar kon liefhebben. Het was vanzelfsprekender geweest dat hij zich aan haar begon te ergeren, zich stoorde aan haar gehoorzaamheid en schapengedrag - wat hij in de eerste instantie ook had gedaan, maar toen had hij ook nog iets van haar geweten. Het was een automatisme van de mens, om te vroeg te oordelen. Een mening of gevoel over iemand te hebben, zonder dat je de waarheid over die persoon wist. Hij was op een vreemde manier gelukkig, gelukkig op een manier die hij zich niet meer kon herinneren.
Hij voelde hoe ze zijn handen pakte en haar vingers tussen de zijne door liet glippen, alvorens zijn armen te verplaatsen in de eerdere omhelzing, waardoor automatisch zijn kin licht op haar kruin kwam te rusten. Haar rode haren streken tegen zijn gezicht, kietelde langs zijn neus, waardoor deze een kort moment rimpelde in een poging de kriebel te verjagen. Hij tilde zijn hoofd weer op toen ze hem meetrok naar haar bed, waar ze hem op meetrok voordat ze zich weer tegen hem aan nestelde. Haar vraag maakte dat zijn gezicht een moment vertrok, maar gezien haar positie kon ze dat toch niet zien. Hij slaakte een zucht, terwijl hij kort naar hun vingers keek, waar ze ondertussen wat gedachteloos mee speelde. ‘Not much,’ antwoordde hij met een enigszins afstandelijk geluid, voordat hij weer een zucht slaakte en zij hoofd schudde. Hij zakte half tegen de muur, terwijl zijn armen haar lichaam omsloten. ‘Ik ben hier, omdat ik “antisociaal” en “agressief” ben. De oorzaak ligt ergens in mijn jeugd, waar ik betrokken raakte bij een ongeluk. Ik was getraumatiseerd door de ervaring en wilde een lange tijd niets meer. Ik at niet en ik dronk niet. Ik sliep zelfs niet. Ik staarde alleen voor me uit. Ik zou mezelf nog een doodhongeren, uitdrogen of wat ook, als ik zo bleef, maar niemand kreeg me zover om iets te doen. De doctoren stelden een nieuw soort behandeling voor, hypnose therapie, waarmee ze al mijn herinneringen konden wissen, zodat ik weer een nieuwe start kon maken en het leek in de eerste instantie ook goed te gaan, maar zo snel als ik ontwaakte bleven beelden voor mijn ogen flitsen. Ik raakte in paniek door alle herinneringen die me, ondanks de behandeling achterna bleven zitten. Ze waren stuk voor stuk een slechte herinnering en al het goede was verzwolgen door de hypnose. Daardoor begon ik me af te sluiten en iedereen die zich met me bemoeide, daar viel ik tegen uit. Ik vocht, zodat ze maar bij me wegbleven en dat werkte. Ik at wel weer, ging wel weer door, maar gewoon anders dan iedereen van me had verwacht. Uiteindelijk ben ik hierheen gestuurd, al was dat ook niet echt een hulp.’ Hij stopte een moment, waarna hij glimlachte en over de rug van haar hand streek. ‘Tot ik jou ontmoette.’

_________________
Save me from my memories, Sally.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Sally

avatar

Aantal berichten : 83
Registratiedatum : 06-09-12

Character sheet
Leeftijd: 17
Probleem: Meerdere malen verkracht en angst voor aanrakingen.
Waarschuwingen:
0/5  (0/5)

BerichtOnderwerp: Re: De slaapkamer van Sally   wo okt 17, 2012 6:20 am

Ze keek omhoog bij zijn zucht, maar keek enkel tegen zijn kaak aan. Al snel volgde zijn stem en ze nestelde zich beter tegen zijn lichaam aan, zweeg. Kort fronste ze bij de woorden "antisociaal" en "agressief". In haar ogen was hij dat niet en zou hij dat ook nooit zijn. Voor haar was hij teder, was hij lief, sprak hij, net zoals dat zij ook niet angstig was in zijn buurt. Ze kon het niet helpen om zich af te vragen wat voor ongeluk het geweest was, wat hem gedwongen had tot het uiterste, om hem zo getraumatiseerd te krijgen. En dan had ze gedacht dat zij een slecht leven had. Zij had tenminste nog een paar vrolijke herinneringen.
'Ach, Syrena, kijk nou toch hoe leuk dat jurkje je staat! Vind je niet, schat?'
'Jazeker, lieverd. Ik weet zeker dat je mama en papa het ook leuk gaan vinden.' Sally keek met glunderde oogjes naar de twee oudere mensen die voor het kleedhokje stonden. Ze was jong, een jaar of zeven, voordat alle ellende begon. Haar opa en oma hadden haar meegenomen om te winkelen, aangezien het bijna kerstmis was en ze moest daarvoor een geschikte jurk hebben.
'Ja, die nemen we,' besloot Oma uiteindelijk. Opa knikte en haalde zijn portemonnee tevoorschijn.

Ironisch genoeg waren haar opa en oma beiden een jaar later overleden, een week voordat alle ellende begon. Misschien dat ze de ellende had kunnen stoppen, als haar opa en oma nog geleefd hadden. Zij waren voor haar als ouders, degene bij wie ze alles kwijt kon, aan wie ze alles kon vertellen. Maar nee, ze stierven beiden, werden aangereden door een dronken bestuurder, die zelf na vijf jaar weer op vrije voeten zou komen. Ze had hem nog wel eens gezien, later, en was zo kwaad geworden dat ze hem had aangevlogen. Ze eindigde op het politiebureau, waar ze diezelfde avond nog naar huis kon. Dat had haar een flink pak slaag van haar moeder opgeleverd en de typische straf van haar broer.
Ze keek Thane aan en glimlachte, op het moment dat hij dat ook deed. 'Ik laat je niet meer gaan, Thane. Ik heb beloofd om het lichtpunt in je leven te zijn en ik laat het niet toestaan dat ik net zo zwart word als al je andere herinneringen. You helped me, now I'll help you.' Ze streek met haar duim over zijn wang en drukte toen licht een kus op zijn lippen. 'I love you, don't ever forget that,' beval ze hem zachtjes. Nee, hij mocht het niet vergeten. Ze zou hem niets anders bevelen, nooit, maar hij mocht niet vergeten dat ze van hem hield.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Thane

avatar

Aantal berichten : 65
Registratiedatum : 06-09-12
Leeftijd : 22

Character sheet
Leeftijd: 20
Probleem: Thane weigert elk mogelijk contact met mensen - al is hier vaak moeilijk aan te ontkomen. Hij is antisociaal en vijandig tegenover anderen - en kan hierbij enigszins gewelddadig uit de hoek komen.
Waarschuwingen:
0/5  (0/5)

BerichtOnderwerp: Re: De slaapkamer van Sally   wo okt 17, 2012 7:27 am

Haar woorden zorgden ervoor dat hij zichzelf wat meer overeind hees, om zichzelf in zo’n positie te draaien dat hij haar in de ogen kon kijken, zonder nog verdere vreemde bochten of kronkels te moeten, maken. Zijn handen vonden een weg naar haar smalle gezichtje en omsloten het voorzichtig en teder, alsof ze een stuk glas was, dat bij het minste of geringste al zou breken. Zijn vingertoppen streelden langs haar wangen en een glimlach sierde zijn lippen, terwijl zijn ogen serieus en dwingend stonden, alsof hij haar van iets probeerde te overtuigen wat hij nog niet eens had gezegd. ‘Please, do.’ Prevelde hij, als antwoord op de woorden, die hem hadden beloofd het lichtpunt van zijn leven te bleven; geen duistere herinnering in de massa te worden. Hij wilde haar geloven, zo graag geloven dat ze niet zou veranderen in een bittere smaak achter op zijn tong, als hij nog eens aan haar terugdacht. Hij wilde dat ze de zeldzame ster aan zijn verder onbevlekte hemel bleef. Hij hoefde niet anders, als hij alleen maar haar kon hebben; wilde niemand anders, als hij alleen maar van haar kon houden.
‘I won’t,’ fluisterde hij vervolgens, als antwoord op haar “bevel” niet te vergeten dat ze van hem hield. Hij kon het niet vergeten, zelfs al zou hij willen, wat voorlopig niet het geval was. Ze had zich inmiddels al in zijn geheugen genesteld en als het nog enige tijd zou verder gaan, dan zou ze er niet meer uitkomen of dit nu een goed of een slecht resultaat had. Hij drukte een kus op haar lippen, terwijl zijn armen haar opsloten in een innige en liefdevolle omhelzing. ‘Don’t you ever forget that I love you too.’

_________________
Save me from my memories, Sally.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Sally

avatar

Aantal berichten : 83
Registratiedatum : 06-09-12

Character sheet
Leeftijd: 17
Probleem: Meerdere malen verkracht en angst voor aanrakingen.
Waarschuwingen:
0/5  (0/5)

BerichtOnderwerp: Re: De slaapkamer van Sally   do okt 18, 2012 2:04 am

Ze zou het licht in zijn leven blijven, hoeveel moeite het haar ook zou kosten. Het was een bevel naar zichzelf, iets wat ze zichzelf oplegde en nu zou ze het doen ook, wat het ook zou worden. Ze zou geen slechte herinnering worden, niet nog iets zwarts worden in zijn toch al zwarte herinneringen. Het was een vastberadenheid, die zich in haar lichaam had genesteld, haar op een bepaalde manier strijdlustig maakte. Gevoelens als deze bezat ze niet tegenover zichzelf, maar hij bracht het tot uiting. Door hem werd ze dit, maar ook enkel en alleen naar hem toe. Voor anderen zou ze dit niet doen, zou niemand dit van haar kunnen vragen, enkel kunnen bevelen en dan zou ze gehoorzamen. Maar deze vastberadenheid, de wil om zijn lichtpunt te zijn, was sterk, heel erg sterk.
Ze glimlachte bij zijn woorden en streek even met haar hand door zijn krullen. 'Good boy,' mompelde ze zacht, een zwakke hint van amuse in haar stem. Alleen hij bracht deze kant in haar naar boven, haar werkelijke zelf. Hij had allang geweten dat die persoon in haar zat, nog voordat ze elkaar daadwerkelijk kenden. Hij had door haar heen kunnen kijken, op een manier waar ze zelf niet toe in staat was geweest. Maar nu, hier, met hem, was ze daar wel degelijk toe in staat. Haar lichaam had eindelijk geaccepteerd dat hij haar niets zou doen, niet op de vuile manier waarop al die anderen het gedaan hadden. Natuurlijk zou ze nog niet haar lichaam kunnen geven, niet op die manier, nog niet, maar ze kende geen angst voor zijn aanrakingen. Ze glimlachte om de kus en nestelde zich tegen hem aan, toen hij haar opsloot in een innige en liefdevolle omhelzing. 'Believe me, I won't be able to ever forget your love for me,' antwoordde ze, een glimlach rondom haar lippen. Nee, niets zou haar doen vergeten dat Thane van haar hield.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Thane

avatar

Aantal berichten : 65
Registratiedatum : 06-09-12
Leeftijd : 22

Character sheet
Leeftijd: 20
Probleem: Thane weigert elk mogelijk contact met mensen - al is hier vaak moeilijk aan te ontkomen. Hij is antisociaal en vijandig tegenover anderen - en kan hierbij enigszins gewelddadig uit de hoek komen.
Waarschuwingen:
0/5  (0/5)

BerichtOnderwerp: Re: De slaapkamer van Sally   vr okt 19, 2012 8:46 am

Haar tegenantwoord liet hem glimlachen, simpelweg door de manier waarop ze het uitsprak. Geamuseerd en een woordkeuze die het liet lijken alsof hij haar hondje was; haar voetveeg, maar hij wist wel beter. Hij wist dat ze hem nooit op die manier zou behandelen. Dat zou ze niet kunnen en dat kwam niet alleen doordat ze geen bevelen gaf. Ze gehoorzaamde, maar daar ging het niet om. Ze hadden elkaar lief en het feit dat ze dit ondanks hun ervaringen en herinneringen al zo vroeg durfde te zeggen, getuigde van heel wat. Er was veel tussen hen in een toch zo minimale tijd ontstaan, meer dan de meeste mensen vaak van droomden. Tegenwoordig was “houden van” een loos begrip geworden, het was uit de mode geraakt en werd niet vaak meer gezegd. Je moest het uit iemand persen en dan nog - zeker dan - was het niet gemeend, maar zij. Zij gaven het woord nieuwe betekenis, ze bliezen het nieuw leven in en lieten het herleven; zij waren echt. Het was iets waar de meeste mensen alleen nog over konden dromen, maar tegenwoordig kostte het simpele woord zoveel moeite. Bijna alsof er geen echte liefde meer was, terwijl deze er heus nog wel was. Diep diep verstopt, maar opnieuw, de meesten waren er bang geworden. Waar het in de geschiedenis nog zo mooi was geweest, was het resultaat steeds pijnlijk geworden en had niemand het echt meer durven uit te spreken. Zo bang, bang voor de pijn waar het inmiddels voor garant stond. Arme liefde, arm leven en arm hart. Het was door de jaren zo vernield, maar diep verstopt was het er echt nog wel - dat wisten zij maar weer te bewijzen, al zouden ze het waarschijnlijk niet snel aan andere laten zien. Nee, hun liefde was ook echt iets dat alleen voor hen was. Ze bewaarden elkaar, speciaal voor de anders en dat mocht. In hun geval, mocht dat. Het maakte niet uit dat ze het niet nu direct van de daken wilden schreeuwen.
Zijn armen gingen als vanzelf dichter naar haar toe, toen ze zich nog wat meer tegen hem aan nestelde en een moment schoot er door zijn hoofd, hoe dit nog gemakkelijk was - voor hen beiden. Ze kronkelden in rare bochten, al was dat dan voor elkaar. Het was niet meer dan een seconde hoor, daar niet van. Het maakte hem voor de rest ook niet uit, zolang hij haar kon voelen. Zolang hij haar dicht bij zich kon houden - zo dicht als ze hem toeliet. Haar woorden sloegen de spijker op zijn kop en in een opwelling van puur geluk - misschien zelfs trots, dat ze tot zo diep tot elkaar wisten door te dringen - drukte hij zijn lippen weer op de hare. Damn, wat voelde dit goed.

_________________
Save me from my memories, Sally.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Sally

avatar

Aantal berichten : 83
Registratiedatum : 06-09-12

Character sheet
Leeftijd: 17
Probleem: Meerdere malen verkracht en angst voor aanrakingen.
Waarschuwingen:
0/5  (0/5)

BerichtOnderwerp: Re: De slaapkamer van Sally   za okt 20, 2012 12:28 am

Houden van. Het woord had nooit enig begrip voor haar gehad, was nooit werkelijk voor haar geweest. Je zei het soms naar mensen, of kreeg het soms te horen, maar daadwerkelijk waar was het niet. Het waren woorden die gezegd werden, omdat ze gezegd hoorden te worden, niet omdat ze waar waren. Ze hoorde het haar vader nog zeggen, tegen haar moeder, terwijl iedereen wist dat hij achter haar rug om met anderen aan het klooien was. Houden van, had voor haar nooit een betekenis gehad, was slechts een woordgroep, die je soms gebruikte. De liefde, de romantiek die je in films zag en in boeken las, was onzinnig, nep en bovenal fantasie.
Maar het feit dat zij tweeën het al zo snel naar elkaar gezegd hadden, moest haast wel betekenen dat het waar was. Zij hield van hem en hij van haar en dat was het meest echte wat ze ooit had meegemaakt.
Ze kon niet anders dan kort glimlachen, slechts een seconde, toen hij weer resoluut zijn lippen op de hare drukte. Het voelde goed, meer dan alleen goed. Ze zou bij ieder ander, ongeacht het geslacht, weer angstig zijn, wegduiken, bevelen opvolgen, maar bij hem, bij hem was ze anders, was ze zichzelf. Ze durfde zichzelf te zijn, durfde zich te laten gaan, te zijn wie ze hoorde te zijn. Bij hem kende ze geen angst, hoewel ze besefte dat die angst zo weer terug kon komen. Hem durfde ze aan te raken en ze wist nu ook te genieten van zijn aanrakingen. Vele lippen had ze gevoeld, vele handen op haar lichaam, maar al die personen hadden haar met smerige lust behandeld, haar slechts voor hun eigen doeleinden gebruikt. Thane deed dat niet en ze betwijfelde of hij dat ooit zou doen.
Voorzichtig sloten haar vingers zich om de kraag van zijn shirt, zodat ze hem mee kon trekken. Ze liet zich naar achteren vallen, totdat ze op haar rug op het matras lag, had hem meegetrokken en keek hem aan, een glimlach rondom haar lippen, voordat ze haar lippen weer op de zijne drukte. Damn, het voelde inderdaad goed, meer dan goed.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Thane

avatar

Aantal berichten : 65
Registratiedatum : 06-09-12
Leeftijd : 22

Character sheet
Leeftijd: 20
Probleem: Thane weigert elk mogelijk contact met mensen - al is hier vaak moeilijk aan te ontkomen. Hij is antisociaal en vijandig tegenover anderen - en kan hierbij enigszins gewelddadig uit de hoek komen.
Waarschuwingen:
0/5  (0/5)

BerichtOnderwerp: Re: De slaapkamer van Sally   di okt 23, 2012 1:10 am

Hij zou niet durven; niet kunnen. Hij zou haar nooit kunnen aankijken, zonder meer te voelen dan alleen de lust die ze zo verafschuwde. Hij zou haar nooit kunnen zien, om alleen direct naar haar lichaam over te schakelen. Het ging hem niet om haar lichaam, hoe beeldschoon ze ook was. Hoe mooi ze er ook zag, zo tenger en breekbaar. Het was nooit alleen om haar lichaam gegaan, haar lichaam had hem niet eens iets kunnen schelen bij hun ontmoeting. Hij had op alles gelet, behalve op haar lichaam dat ze zo angstig in een alles verhullend vest had verstopt. Hij had nooit lust gevoeld, zelfs niet waar ze het waarschijnlijk had verwacht. Natuurlijk was het niet onvermijdelijk, zelfs lust moest een keer komen, maar hij zou nooit alleen lust voelen. Hij zou haar nooit aankijken met de enkele lust, waar ze zo bang voor was, want dat was waar ze bang voor was. Die enkele lust, zonder dat de persoon in kwestie meer voelde, zonder dat de persoon meer zag dan alleen haar lichaam. Hij zag altijd meer; zij was meer voor hem, meer dan ze waarschijnlijk ooit zou beseffen. Ze was tot dusver de enige die tot hem had weten door te dringen. De enige waarvan hij de beloftes niet direct als onzin beschouwde, want tot haar had hij iedereen verworpen. Ze was heus niet de enige die geprobeerd had dichterbij hem te komen, ze was heus niet de enige die beloftes had gemaakt. Ze was echter wel de enige, die durfde te geloven. Iets in haar ogen, aan haar ervaringen zorgde ervoor dat hij haar wilde vertrouwen, zelfs als ze zijn vertrouwen toch nog zou schaden. Zelfs als ze later alles zou laten vallen; als ze later in stukken braken, zou hij het zichzelf of haar niet verwijten. Er was iets aan haar dat maakte dat hij bij haar wilde zijn, haar wilde geloven; van haar wilde houden.
Hij voelde hoe ze zijn kraak pakte, om hem zo met zich mee te trekken terwijl ze achterover in de matras viel. Zijn armen krulden zich om haar lichaam en hij glimlachte, voordat hij haar lippen weer op de zijne voelde; hij wilde dat dit voor eeuwig kon duren.

_________________
Save me from my memories, Sally.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: De slaapkamer van Sally   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
De slaapkamer van Sally
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
The Lawrence Institution :: The Lawrence Institute :: Slaapkamers-
Ga naar: