The Lawrence Institution

‘Het Lawrence’, zoals buren het liefkozend noemen, is een gesloten instelling, speciaal voor probleem- en mentaal achtergestelde jongeren.
 
IndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Thane Spiros

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Thane

avatar

Aantal berichten : 65
Registratiedatum : 06-09-12
Leeftijd : 22

Character sheet
Leeftijd: 20
Probleem: Thane weigert elk mogelijk contact met mensen - al is hier vaak moeilijk aan te ontkomen. Hij is antisociaal en vijandig tegenover anderen - en kan hierbij enigszins gewelddadig uit de hoek komen.
Waarschuwingen:
0/5  (0/5)

BerichtOnderwerp: Thane Spiros   vr sep 07, 2012 2:10 am

ALGEMEEN
Volledige naam:
Thane Spiros, al zijn we hiermee nog niet over zijn naam uitgesproken. Hij staat dan wel bekend als ‘Thane’, een simpele, doch bijzondere naam, zijn naam komt van de naam Thanatos - die weer uit de Griekse mythologie wegkomt - en in de eerste instantie is hij ook zo genoemd, was het niet dat ‘Thane’ voor een ieder makkelijker was en het zich hier later ook naar veranderde, al heeft hij een zekere hechtenis met zijn volledige naam. Zijn volledige naam betekend ook wel ‘dood’ en was de naam van een Griekse god van de dood die samen met Hades in de onderwereld leefde. Zijn achternaam komt van de gegeven naar Spiro.
Roepnaam: Thane
Bijnaam: Thane is zowel zijn roepnaam als bijnaam, aangezien de naam van zijn volledige naam ‘Thanatos’ komt.
Leeftijd: Inmiddels 20 jaar.
Geslacht: Mannelijk.
Geloof: Thane is christelijk opgevoed, maar heeft zelf niet veel hechtenis met het geloof gehad, ook zijn karakter botste met verschillende van de regels, waardoor hij er - eenmaal zelfstandig - vrijwel direct afstand van heeft gedaan. Hij is als kind echter wel gedoopt en richt zich in tijden van pure wanhoop nog wel eens tot de man ‘daarboven’.
Probleem: Thane is hopeloos antisociaal en weigert tot op de dag van vandaag elk mogelijk contact met de personen om hem heen. Hij is zich er goed van bewust dat dit contact moeilijk te ontduiken is, maar doet met allerlei foefjes en trucjes hard zijn best om iedereen van hem weg te stoten. Hij kan hierbij enigszins agressief en gewelddadig uit de hoek komen, wat hem ook nog eens een gevaar voor anderen maakt - maar hem alleen in zijn voordeel werkt.

INNERLIJK
Karakter:
Thane is - om het even kort door de bocht te zeggen - de hardhandigste klootzak die je ooit zult kennen. Het interesseert hem geen donder hoe het met je gesteld is en het is aan te raden niet teveel aan hem gehecht te raken - die bedoeling heeft hij immers ook niet met jou. Trouwens, nu we het toch over grof hebben, dat is ook zeker één van zijn kenmerken. Waarschijnlijk is zijn interesse over hoe zijn woorden overkomen nog minder dan hoe het met je gaat en als hij je pijn doet zal dat hem een worst wezen. Om je vraag alvast te beantwoorden, ja, hij lijkt dus een emotieloze, grove, lompe zak. Zag je wat ik daar deed? Ja, ik zei ‘lijkt’, want geloof me, het doet hem echt wel wat hoor, maar om het maar even zo te zeggen, hij is voor het leven gemaskerd. Waarom? Omdat hij pijn kent, echte hartenpijn en natuurlijk echte, fysieke pijn. Hij gaat er gewoon niet mee om zoals ieder ander. Hij zet torenhoge muren op en echt niet dat hij je die zomaar laat afbreken, nee, de - naar zijn zeggen - klootzak die dat waagt, zal hij hardhandig wegduwen. Dus, hij lijkt een emotieloze zak, maar als je goed naar hem kijkt - en dan niet zijn gezicht - dan heeft hij wel degelijk gevoelens. Kijk maar eens naar de ketting om zijn hals, daar zitten zijn gevoelens opgesloten, daar zie je wie hij is. Hij kan wel zacht zijn, maar doet het gewoon niet, puur uit eigen bescherming. Dus alsjeblieft, doe niet teveel moeite, dat scheelt hem namelijk ook weer een hoop. Het is knap vermoeiend om die muren op te houden, geloof me.
Sterke punten: Thane is heel liefhebbend - en nu hoor ik je denken, liefhebbend, maar ja, hij is het toch zeker. Alles - en iedereen, al komt dit opmerkelijk minder voor - dat hij leert te waarderen, zal hij ook echt waarderen. Hij is door deze eigenschap een ware dierenvriend - aan andere dingen hecht hij zich - zoals al bekend gemaakt - namelijk veel minder. Dieren zijn voor hem al snel vrienden voor het leven en het raakt hem dan ook hard wanneer zo’n beestje te overlijden komt - de doffe ellende. Voor de rest is hij zeer begripvol, hij kan zich goed in andere hun pijn inleven - vooral omdat hij er zelf zo bekend mee is - en zijn raad is op dit moment vaak de juiste. In gevallen van geluk en vrolijkheid is het een ander verhaal.
Zwakke punten: Thane is slecht met positieve ervaringen en emoties - omdat hij er lang niet meer heeft meegemaakt - en reageert dan ook uitzonderlijk op deze momenten. Gelukkige gevoelens verwarren hem en zorgen er vaak voor dat hij zich nog verder afsluit dan wanneer je een vreemde - zonder verdere herinneringen - voor hem bent. Verder is hij zeer licht geraakt en kan hij om het minste of geringste al uit zijn vel springen, hierbij kan hij gewelddadig worden - al let hij er toch zeker op wie er voor hem staat. Hij zal één van de vrouwelijke bewoners dan ook veel minder snel een klap verkopen dan dat een mannelijke bewoner een ros kan verwachten.
Relaties: Thane heeft weinig tot geen relaties en de enige relatie die tot de dag op vandaag stand heeft gehouden is de relatie met zijn rat. Inmiddels heeft hij al een aantal van deze kleine knaagdiertjes versleten - hij zit hier immers ook al langere tijd, maar heeft sinds korte tijd een nieuwe ritten - baby rat. Het beestje is zeer avontuurlijk en leidt hem vaak - onbedoeld en ongewenst - naar nieuwe menselijke contacten. Hij heeft het diertje de naam Rizmo gegeven. Hierbuiten heeft hij geen relaties of vriendschappen.
Rizmo:
 
Hobby’s: Thane haalt het grootste plezier uit het spelen met Rizmo - zijn ritten. Hierbuiten heeft hij geen daadwerkelijke hobby’s of iets dat hij al jaren doet, zijn bezigheden verschillen van dag tot dag, de laatste dagen is hij voornamelijk aan het teken, maar nogmaals, hij doet verschillende dingen - maar is in niets hiervan daadwerkelijk een natuurtalent.
Haat: Thane haat het contact met anderen, maar net zo goed de mensen die de gedachte hebben beter te zijn of boven hem te staan en gaat in dit geval graag de confrontatie aan.

UITERLIJK:
Lengte/bouw:
Thane geeft een sterke indruk en niets is dan ook minder waard. Hij is redelijk groot - ook zijn leeftijd gezien - maar zal nooit met kop en schouders boven iedereen uitsteken. Hij is redelijk gespierd, maar niet zodanig dat blokjes zich scherp tegen zijn buik aftekenen of dat de spierkabels in zijn armen zijn te zien. Hij bezit de nodige kracht en spieren, maar zeker niet meer dan dat.
Huid: Zijn huid is blank, maar heeft een lichte tint.
Haar: Zijn nors staande gezicht wordt omlijst door donkerbruine krullen die - als je die norse uitdrukking even vergeet - vrolijk om zijn gezicht lijken te springen. Het is een ontembare bos en ze springen dan ook altijd vrolijk uit model - op de zeldzame dagen dat hij het nog wel in model probeert te krijgen, maar aangezien hij zijn haren nu wel kent, probeert hij dat dus ook niet vaak meer.
Ogen: Hij heeft ogen die voornamelijk leeg staan, maar als je om dat lege heenkijkt, zie je een stel prachtige, bruine kijkers.
Kleding: Zijn kleding is simpel en meestal maar wat ongeïnteresseerd bij elkaar gezocht. Speciale kenmerken: Hij heeft weinig bijzondere uiterlijke kenmerken, al kun je hem om de kleine moedervlekken hier en daar in zijn gezicht herkennen of de tatoeage die vaak half onder zijn mouw vandaan steekt. Hij draagt voornamelijk korte mouwen, dus je moet nu niet denken dat het een grote tekening is, maar hij is aanwezig. Het is voor velen onduidelijk wat het precies moet voorstellen, aangezien het een donker werk is met veel zwart en grijs. Het is een brij van door elkaar lopende tekeningen die zijn herinneringen moeten voorstellen, eromheen lijkt een stevig schakel-slot, dat eigenlijk het enige duidelijke is aan de tatoeage. Verder heeft hij een ketting steevast om zijn hals. Het kent vier kleuren en lijkt soms delen van zijn emoties door te geven. Rood staat voor de meest intense emoties, groen en blauw voor de wat mildere emotie en een transparante steen staat vaak voor een neutrale emotie en een alledaags gedrag.

EXTRA:
Familie:
Veel goede herinneringen aan zijn familie heeft hij niet, maar dit neemt voor de rest niet weg dat hij er toch zeker één heeft. Zijn familie bestaat uit hem, zijn vader, moeder en nog een jongere zusje. Hij heeft echter bijna geen contact meer met ze - mede door zijn herinneringen - en het enige contact dat hij nog daadwerkelijk stand laat houden is met zijn zusje.
Verleden: Veel weet deze jongen niet meer over zijn verleden, gezien hij enkele jaren terug bij een ongeluk betrokken is geweest en bij de traumatische ervaring heeft hij lang niet meer willen eten, drinken of bewegen, alles om een gezond leven te behouden weigerde hij te doen, waardoor doctoren een zeldzame een weinig voorkomende behandeling op hem moesten uitvoeren. Een hypnosebehandeling, waarbij ze zijn geheugen moesten wissen, zodat ook deze ervaring uit zijn geheugen verdween. Het spijtige van deze behandeling? Het mislukte, zijn geheugen verdween in parten en juist de herinneringen die nog het liefst gewist werden, bleven. Hij hield elke nare ervaring in zijn hoofd gevangen, terwijl alle goede herinneringen oploste in zijn hypnose. Desondanks heeft hij het leven opgepakt, maar doordat hij enkel zijn negatieve herinneringen had, is hij de lompe eikel geworden die hij nu is. Hij verafschuwd de herinneringen nog elke dag van zijn leven en hij is wie hij is, zodat hij zichzelf meer van deze herinneringen kan besparen.
Overig: -

Plaatje:
 
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Iyzebel

avatar

Aantal berichten : 97
Registratiedatum : 27-08-12
Leeftijd : 22

Character sheet
Leeftijd: 19
Probleem: Iyzebel wordt gezien als onhandelbaar en onvoorspelbaar - met gevaar voor anderen.
Waarschuwingen:
0/5  (0/5)

BerichtOnderwerp: Re: Thane Spiros   vr sep 14, 2012 11:33 pm

Stiekem moet ik mezelf een waarschuwing geven, voor beginnen zonder goedkeuring. Like a Star @ heaven


_________________
[Je moet geregistreerd en ingelogd zijn om deze afbeelding te kunnen zien.]
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Criss

avatar

Aantal berichten : 257
Registratiedatum : 02-09-12

Character sheet
Leeftijd: 19
Probleem: Hoort stemmen
Waarschuwingen:
0/5  (0/5)

BerichtOnderwerp: Re: Thane Spiros   za sep 15, 2012 12:55 am

Dan ben je nu goedgekeurd. Like a Star @ heaven

_________________
Who are you?
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Thane Spiros   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Thane Spiros
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
The Lawrence Institution :: Algemeen :: Personage-
Ga naar: