The Lawrence Institution

‘Het Lawrence’, zoals buren het liefkozend noemen, is een gesloten instelling, speciaal voor probleem- en mentaal achtergestelde jongeren.
 
IndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Viënna Mazier

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Viënna

avatar

Aantal berichten : 123
Registratiedatum : 05-09-12
Leeftijd : 21

Character sheet
Leeftijd: 18
Probleem: Pyromanie
Waarschuwingen:
0/5  (0/5)

BerichtOnderwerp: Viënna Mazier   wo sep 05, 2012 7:53 am

ALGEMEEN
Volledige naam:
Viënna Muriel Mazier. Viënna betekent “van het wijnland” en Muriel betekent “zeeglans”, maar dit heeft verder geen betekenis. Zo werd ze nu eenmaal genoemd bij haar geboorte. Haar namen zijn overigens wat Frans, omdat haar moeder dit was.
Roepnaam: Viënna.
Bijnaam: Heeft ze die? Niet dat ik weet, maar ze zijn welkom. Viënna heeft geen hekel aan bijnamen.
Leeftijd: Achttien.
Geslacht: Vrouwelijk.
Geloof: Viënna heeft geen religie, net als haar ouders, en grootouders, et cetera. De verhalen over goden zijn maar boeken, verhalen, en Viënna geloofd niet in sprookjes. Ze heeft geen God nodig om te leven, vindt ze.
Probleem: Viënna lijdt aan Pyromanie. Je kunt vast wel raden wat dat betekent, en zo niet, dan heb je hier de uitleg. Viënna is geobsedeerd door vuur. Ze heeft voortdurend de drang om dingen in brand te steken. Vuur fascineert haar, vuur is een soort verslaving voor haar – ze kan niet zonder. Kortom, Viënna is dus een pyromaan.

INNERLIJK
Karakter:
Het eerste dat waarschijnlijk opvalt aan Viënna’s karakter is koppigheid. Viënna is zo koppig als een ezel en wil alles zelf doen. Dat laat ze duidelijk merken. Ze is vastberaden – als ze eenmaal een plan heeft zet ze door en wacht ze net zo lang tot het haar gelukt is. In sommige gevallen heel nuttig, maar ook wel eens bloedirritant. Je kunt haar gerust iets verbieden, het is alleen de vraag of ze naar je luistert. Nee, het is niet eens een vraag, want hier heb je het antwoord al: nee, tenzij het iets is waarin ze zich totaal niet interesseert. Want Viënna doet wat ze zelf wil, en dat leidt haar regelmatig in lastige situaties. Viënna is er geweldig in om zich roekeloos te gedragen en nergens over na te denken. Ze is impulsief, ze doet wat in haar op komt zonder veel tijd in het denken te steken. Desondanks is ze niet dom. Integendeel, Viënna heeft een goed stel hersenen. Ze weet alleen niet voor welke situaties ze die het beste kan gebruiken. Nog iets waarmee je Viënna zou kunnen omschrijven is nieuwsgierigheid. Ze is snel geïnteresseerd in mensen, voorwerpen, ruimtes, gebieden of wat dan ook, en ze wil de antwoorden ook zelf uitzoeken. Daarom heeft ze ook een hekel aan boeken, want boeken zijn onrealistisch en er staan alleen maar verhalen in die vaak niet kloppen. Maar wees gerust, Viënna heeft ook wat eigenschappen van haar lieve, Franse moeder geërfd. Medelijden, bijvoorbeeld. Haar zwakke plek. Viënna heeft snel medelijden, en dat heeft deels met haar probleem te maken [zie haar verleden].

Sterke punten: Vuur maken, natuurlijk, haha. Nee, serieus, als je iemand nodig hebt om een kampvuur of een open haard aan te krijgen kun je verwachten dat Viënna het binnen enkele seconden aan heeft (al is het vuur dan mogelijk iets groter dan je eigenlijk wilde). En verder: Viënna is trouw, vastberaden, en dat betekent ook dat ze zich altijd aan haar woord houdt, ze is betrouwbaar. Ook kan ze goed tekenen, en vooral goed schilderen (want dat hoort nu eenmaal bij Viënna).
Zwakke punten: Haar koppigheid zou je misschien een minpunt kunnen noemen, ook omdat het anderen vaak irriteert. Verder is haar impulsiviteit ook niet altijd handig en is ze niet altijd even subtiel. Ze zegt vooral heel erg wat ze denkt.
Relaties: Echte liefdesrelaties heeft Viënna nooit gehad. Ze is altijd alleen met jongens bevriend geweest, en dat lokte wel nieuwsgierigheid op, maar dat waren meestal “eigenlijk-vind-ik-je-niet-leuk-genoeg-en-wil-ik-vrienden-blijven”-acties, als je begrijpt wat ik bedoel.
Hobby’s: Tekenen is een van haar hobby’s, maar dat overtreft haar liefde voor vuur natuurlijk niet.
Haat: Boeken die beweren dat hun inhoud feitelijk is, mensen die haar tegenspreken, aanstekers die het niet doen.

UITERLIJK:
Lengte/bouw:
Viënna is lang en slank, met niet veel vrouwelijke vormen. Maar ze zijn er wel.
Huid: Viënna’s huid is niet extreem licht, maar ook niet zo dat ze vlug bruin is in de zon. Daartussenin, dus.
Haar: Viënna heeft lang, heel blond haar, dat stijl is en vaak door de war zit – ze steekt niet veel tijd in haar uiterlijk, ook niet in haar haren. Aan een kant zijn haar lokken korter, vanwege een incident dat plaatsvond voor ze naar het Lawrence gestuurd werd. Een incident waarbij de onderkant van haar haren aan de linkerkant verbrandde.
Ogen: Viënna heeft helderblauwe ogen, er is echter geen ander woord voor.
Kleding: Viënna draagt gewoon wat ze lekker vindt zitten, en meestal is dat een jeans en een shirt, vest of trui.
Speciale kenmerken: Viënna heeft op haar armen littekens van brandwonden. Wat wil je anders met zo’n hobby.

EXTRA:
Familie:

Verleden: Viënna was altijd al een meisje dat liever met de jongens speelde. Zelden nam ze een meisje mee naar huis om met de poppen te spelen of zo, tenzij het moest. Nee, Viënna hing altijd op straat rond met de “kwajongens” van haar buurt, dat heeft ze haar hele jeugd gedaan. Oh nee, het waren geen badboys die haar gebruikten voor drugs of seks of zoiets – stel je voor -, het waren de typetjes die in bomen klommen, hutten bouwden, door achtertuinen renden, zich in vuilnisbakken verstopten en met blaaspijpen pijltjes in de tuinen en door de ramen van de buren bliezen. Je weet wat ik bedoel, right?
Toen ze wat ouder werd – rond haar twaalfde – raakte zo geobsedeerd door vuur. Van brandje stichten was nog niet echt sprake, maar wel stak ze graag oude kranten in de fik en staarde dan gefascineerd naar de vlammen die aan het papier likten, zonder te beseffen dat ze misschien erg gevaarlijk bezig was voor haar leeftijd. De kranten werden de dozen oud papier die mensen bij hun voordeur zetten, de dozen werden vuilnisbakken en de vuilnisbakken werden langzaam alles wat Viënna maar mooi leek om aan te steken. Ze stichtte vaker brandjes in oude gebouwen, samen met een paar goede vrienden, maar zorgde er altijd voor dat er geen slachtoffers kwamen, want dat wilde ze absoluut niet. Ze deed het voor haar plezier, niet om mensen te pesten. Totdat een van haar vrienden voorstelde om “voor de grap” het zogenaamde fietsenhok bij de school in de hens te zetten, en ja, waarom ook niet? Een fietsenhok was maar een fietsenhok, een oud krot dat niets waard was. Helaas werd het iets minder leuk dan Viënna gedacht had, toen de vlammen naar de school zelf oversloegen en er mensen gewond raakten. Viënna werd als enige gepakt, want zij probeerde de slachtoffers te helpen, omdat ze zich ontzettend schaamde voor haar daad. En omdat ze zelf hysterisch deed toen men haar pakte – ze had geen idee waar haar vrienden gebleven waren en waarom ze haar achter lieten – besloten ze haar naar the Lawrence Institution te sturen.
Overig: -

Plaatje:

Spoiler:
 


Laatst aangepast door Viënna op wo sep 05, 2012 9:41 am; in totaal 1 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Criss

avatar

Aantal berichten : 257
Registratiedatum : 02-09-12

Character sheet
Leeftijd: 19
Probleem: Hoort stemmen
Waarschuwingen:
0/5  (0/5)

BerichtOnderwerp: Re: Viënna Mazier   wo sep 05, 2012 8:54 am

Prima, goedgekeurd! Like a Star @ heaven

_________________
Who are you?
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Myan

avatar

Aantal berichten : 102
Registratiedatum : 31-08-12
Leeftijd : 21

Character sheet
Leeftijd: 23
Probleem: Agressie
Waarschuwingen:
0/5  (0/5)

BerichtOnderwerp: Re: Viënna Mazier   wo sep 05, 2012 8:54 am

Criss schreef:
Prima, goedgekeurd! Like a Star @ heaven

Oh yeah.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Viënna

avatar

Aantal berichten : 123
Registratiedatum : 05-09-12
Leeftijd : 21

Character sheet
Leeftijd: 18
Probleem: Pyromanie
Waarschuwingen:
0/5  (0/5)

BerichtOnderwerp: Re: Viënna Mazier   do sep 06, 2012 2:34 am

Lol, ik zie net pas dat er overal "Jorien" overheen staat, HAHA oke dan.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Viënna Mazier   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Viënna Mazier
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
The Lawrence Institution :: Algemeen :: Personage-
Ga naar: